Archive for oktober 2011

Smörhönor

BÄSTA RECEPTET

Mormors bullar kan väl knappast ha ett bättre namn! Det här är min barndoms bullar och fortfarande de godaste!

2-2 ½  hg smör eller margarin 5 dl mjölk 50 gram jäst 2 dl socker ½ tsk salt 1 ägg 1,7-2 liter vetemjöl

Fyllning: 1 hg mjukrört smör eller margarin blandat med 1 dl socker

Pensling och garnering: ägg, pärlsocker (och hackad sötmandel)

Smält fett och blanda med mjölk. Låt det bli ljummet. Häll över jästen och tillsätt salt, socker och ägg. Arbeta in mjölet, men låt inte degen bli för hård.

Jäs till dubbel storlek. Kavla sen ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka skivor. Jäs till knapp dubel storlek på bakplåten, i bullformar. Pensla med ägg och garnera.

Grädda i 6-8 min i 250 grader.

Dela med dig!
  • Facebook
  • TwitThis